EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътни ремонти Пловдив - Пазарджик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътни ремонти Пловдив - Пазарджик

mail11:10 | 26.06.2020прегледи 472 коментарикоментари 0


Започва ремонт на 10-километров участък от път I-8 Пазарджик – Пловдив, на територията на област Пловдив. Инвестицията е за над 15 млн. лв., а средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

За извършване на ремонтно-възстановителните дейности се ограничава движението в участъка от новоизграденото кръгово кръстовище за с. Цалапица до кръговото кръстовище с околовръстния път на Пловдив. Трафикът ще се преминава по обходни маршрути –  по АМ „Тракия“ или по път II-37 Пазарджик – Пещера и път III-375 Пещера - Пловдив.

Ремонтните дейности предвиждат усилване на носимоспособността на пътната основа,  където е необходимо, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Ще бъдат ремонтирани пътни съоръжения и ще бъде подобрено отводняването с оформяне на земни окопи, бетонови канавки и попълване на банкети. Предвижда се подмяна на бордюри, монтаж на нови пътни знаци и мантинели. Срокът за изпълнение на дейностите е до края на август.

Преди седмица завърши ремонтът на 17-километров участък на първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив от Пазарджик до разклона за с. Цалапица. Отсечката е ремонтирана със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за 25,3 млн. лв.

Трасето е едно от най-натоварените в Пазарджишка област. Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски, кметът на Пазарджик Тодор Попов и областният управител Стефан Мирев откриха обновения пътен участък.

Над 100 млн. лв. в момента инвестира агенцията в пътни проекти в област Пазарджик, заяви председателят на АПИ Георги Терзийски и подчерта, че отсечката, която днес се открива, е доказателство, че в трудни дни на пандемия строителите продължиха работа въпреки трудностите. Следващият голям проект, който ще реализираме, е Западният околовръстен път на града и с кмета Попов ще подпишем споразумението, съобщи Терзийски. Амбицията ни е бързо да реализираме отчуждителните процедури и избора на изпълнител, каза председателят на АПИ. Ангажимент на община Пазарджик е изготвянето на  идейния проект за близо 5 км участък от обхода и парцеларния план. Пазарджик е добър пример за партньорство при реализирането на важни проекти и благодаря за сътрудничеството с пътната агенция, заяви кметът Тодор Попов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg