EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътен възел "Яна" готов - май 2013

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътен възел "Яна" готов - май 2013

mail15:45 | 07.05.2012прегледи 1075 коментарикоментари 0


Строителството на участъка от магистрала "Хемус" от пътен възел Яна до Софийски околовръстен път може да приключи до май 2013 година. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, при проверката на строителните работи на Автомагистрала „Хемус” „Софийски околовръстен път - пътен възел Яна”. Изключително тежък трафик виждате по магистралата за жителите в региона. Всички могат да видят - колко усилено се работи в този участък - каза Борисов.
„Срокът е догодина септември; надявам се до май месец догодина да стане готов. Бавим се в този участък и не строим, защото в горичката гнездят пилци. Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък”, каза Борисов на днешната инспекция.
Строителят на ЛОТ 3 на магистрала "Тракия" ще премахва за своя сметка некачествен асфалт, предупреди Борисов. В събота и неделя ни издебнаха и положиха около един километър асфалт на "Тракия", като бяха спестили половината от рецептата за асфалта, допълни той. Лошото качество на пътната настилка е установено от експерти на лабораторията на пътната агенция, които контролират този участък.

На 26 септември 2011 година премиерът Бойко Борисов даде началото на строителството на участъка от гара "Яна" до Околовръстния път на магистрала "Хемус. На церемонията присъстваха министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателят на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Изграждането на участъка с дължина 8,46 км е финансирано по ОП "Транспорт", като 80 процента от средствата се осигуряват от кохезионния фонд на ЕС, а 20 - от държавния бюджет. Общата стойност е 47 732 340 лева. Съфинансирането от републиканския бюджет е в размер на 9,5 млн. лв. Строителството трябва да завърши до 22 месеца. Тогава Борисов заяви, че строителството се налага, тъй като това е третият по натовареност път в страната./източници: агенция Фокус, БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160