EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първо ТВ интервю на френския президент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първо ТВ интервю на френския президент

mail15:35 | 17.10.2017прегледи 9075 коментарикоментари 0


Френският президент Еманюел Макрон даде първото си голямо национално телевизионно интервю. В продължение на повече от един час държавният глава защити визията си за икономическа промяна във Франция и коментира въпроси, предизвикали полемика през последните седмици.

Макрон трябваше да се оправдае защо е нарекъл "мързеливи" хората, които се съпротивляват на предлаганата от него трудова реформа. Според него Франция трябва да стане по-ефективна. По думите му обаче, за да се усетят резултатите от реформите, е необходима „година и половина – две”. „Борбата с безработицата минава през професионално обучение и образование чрез учене”, посочи френският президент и изтъкна, че в момента безработицата във Франция спада. В предизборната си кампания Макрон обеща да намали безработицата от сегашните 9,5% на 7%.

Еманюел Макрон е категоричен, че иска да направи живота на френските работници по-добър. Той отрече обвиненията, че политиката му е в полза на богатите.   

Следващата година ще бъдат приети нови закони за регулирането на миграционните потоци, стана ясно от телевизионното интервю.

Макрон заяви, че не одобрява натиска, който президентът на САЩ Доналд Тръмп оказва над Иран, и намерението му да не признае ядрената сделка. Френският държавен глава изрази опасение, че подобен подход може да доведе до повторение на ситуацията със Северна Корея. Той потвърди, че смята да направи посещение в Иран.

Проучване на общественото мнение, проведено непосредствено след интервюто, показва, че Макрон е успял да убеди в своите идеи 54% от французите, които са го гледали. 50% от французите са останали доволни от начина, по който президентът е засегнал международни теми, 40% са харесали обосновката му за икономическата политика на страната, а 35% - за социалната политика. 56% от анкетираните смятат, че политиката на Макрон е едновременно дясна и лява, 38% са на мнение, че е по-скоро дясна, а 6% - лява.


Тагове: Макрон, интервю
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg