EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първо изслушване за фалита на Детройт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първо изслушване за фалита на Детройт

mail13:15 | 24.07.2013прегледи 499 коментарикоментари 0


Днес ще бъде първото изслушване на аргументи по делото за обявяване на фалит на Детройт, според изявление на съдията Стивън Роудс, цитирано от Асошиейтед прес и Ройтерс. Роудс заяви в понеделник, че ще разгледа искането на града да бъдат замразени всякакви дела, оспорващи решението от миналата седмица на местните власти да подадат молба за съдебна защита от кредитори или иначе казано да обяви фалит.
След това щатски съдия нареди на губернатора на Мичиган Рик Снайдър да оттегли молбата за съдебна защита от кредитори в отговор на жалба, внесена от пенсионирани работници, които се опитват да защитят пенсиите си, припомня АП. Синдикатите, опитващи се да попречат на Детройт да ореже пенсиите, подадоха жалба срещу града в съда по фалитите, уточнява Ройтерс.
Съдията прие в понеделник искането на антикризисния управител на града Кевин Ор да ускори изслушването по въпроса дали други съдилища могат да разглеждал дела срещу Детройт, докато градът търси защита от кредитори.
Според адвокатите на Детройт, цитирани от АП, няма съмнение, че опонентите ще продължат съдебния спор извън съда по фалитите. Градът твърди, че това е неуместно.
Най-големият досега фалирал американски град подаде в четвъртък миналата седмица молба за защита от кредитори във федералния съд и процедурата трябва да продължи от 30 до 90 дни. Чрез нея ще бъде решено дали градът отговаря на условията за защита и ще бъдат определени кредиторите, които ще се конкурират за останалите ограничени ресурси.
По думите на Снайдър някои кредитори на Детройт не са сигурни, че ще получат средствата си обратно. С молбата се иска защита от кредитори и профсъюзи, които предоговарят дълг от 19 милиарда долара и други задължения.


 


Тагове: Детрой, фалит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg