EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първият уиски фест в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първият уиски фест в България

mail18:05 | 04.10.2012прегледи 1278 коментарикоментари 0


Днес под звуците на шотландска гайда стартира първият уиски фестивал в България. Whiskey Fest Sofia 2012 ще се проведе от 4 до 6 октомври във Военния клуб в София. Специално за събитието в страната пристигат световни експерти, които ще развенчаят много митове и ще разкрият дълбоко пазените уиски тайни пред българските ценители.
На фестивала ще се срещнат и предизвикат аромати, вкусове, цветове, истории и музика. Сред звездните гост-лектори са избрани имена от уиски индустрията, сред които мастър дистилъри и мастър блендери от едни от най-добрите дестилерии в света с вековни традиции в производството на уиски. Технолозите лично ще водят майсторски класове пред отбрана аудитория от ценители, с които ще дегустират вкусове от Ирландия, Шотландия, Америка и дори Япония. По време на срещите си с любители и колекционери от България, експертите ще представят уникални бутилки, сред които ръчно изработено уиски от най-старата дестилерия в света Kilbeggan, 50-годишно уиски Highland park, реплика на най-голямата бутилка уиски в света The Famous Grouse и още много.
Сред уиски майсторите на Whiskey Fest Sofia 2012 са Гордън Моушън, българинът Пламен Петров, Дарил Халдан, Уейн Колинс, Джон Кешмън, Робърт Хикс и Трейси МакКафърти.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg