EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първият бургаски мол на публична продан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първият бургаски мол на публична продан

mail08:04 | 17.11.2023прегледи 1115 коментарикоментари 0


Бургаският мол "Бургас Плаза", собственост на "Бургас Плаза" АД, е обявен за публична продан след наложена възбрана по дело за натрупани дългове. Това показа проверка на БТА в регистъра на публичните продажби при Камарата на частните съдебни изпълнители у нас. Резултатите от обявения търг ще бъдат оповестени в началото на декември тази година, след като в края на октомври изтече срокът за подаване на наддавателни предложения пред Районния съд в Бургас. 

Началната цена на имота е 24,5 млн. лева. Нов собственик се търси за почти цялото недвижимо имущество на търговския център в ж.к. "Изгрев", който отвори през 2009 година. Предмет на продажбата са над 90 самостоятелни обекта в сградата, повече от 60 на сто от общите части както и над 600 паркоместа от второто ниво на мола. 

От обявлението на частния съдебен изпълнител Делян Николов става известно, че търговският център е ипотекиран неколкократно с особен залог в полза на "Юробанк България" АД в качеството ѝ на универсален правоприемник на "Банка Пиреос" АД. 

Припомняме, че първият бургаски мол отвори врати през април 2009 година. Строежът му бе започнат от дружеството "М. Б. Изгрев", но още преди официалното откриване обектът бе купен от чуждестранен инвеститор. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg