EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първи турски чартъри с руски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първи турски чартъри с руски туристи

mail11:08 | 08.07.2016прегледи 797 коментарикоментари 0


Приток на повече туристи очакват Черна гора и Хърватия за сметка на отлив от нестабилните Турция, Тунис и Египет, съобщава Balkan Insight.
Интересът към двете страни се засили след терористичните атаки, които разтърсиха Турция, а по-рано Тунис и Египет. Правителствата на западните държави предупредиха гражданите си да избягват пътуванията си в тези страни. Нациоаналният туристически борд на Хърватия съобщава, че страната е посетена от над 4,6 милиона туристи през първите шест месеца на 2016 г., които са резервирали 18,3 милиона нощувки. Топ дестинации за туристите са Дубровник, Пореч, Медулин и Умаг.

От 7-ми юли обаче официално се подновяват чартърните полети от Русия до турските курорти, съобщи ТАСС. Това се случва след 8-месечно прекъсвани, заради кризата със сваления руски бомбардировач от турски изтребители през месец ноември миналата година. До затоплянето на отношенията се стигна, след като преди две седмици турският президент Реджеп Ердоган поднесе извинение на Владимир Путин заради сваления самолет и обеща, че ще бъдат изплатени компенсации.

Първите чартъри от Русия до турските курорти се реализират на 7 и 8 юли  и се изпълняват по поръчка на турски туроператори. Само за тези два дни са предвидени 17 полета. Асоциацията на хотелиерите в южната ни съседка очаква най-малко 750 хиляди руски туристи да посетят страната до края на тази година. Тази цифра е доста ниска в сравнение с предишни години, когато близо 4 милиона руснаци избираха Турция за дестинация за почивка и като контингент бяха на второ място по посещения след германските туристи.

Турската страна е доволна от възобновяването на туристическите посещения на руските граждани. Това заяви премиерът Бинали Йълдъръм и допълни, че политиката за нормализиране на двустранните отношения вече дава положителни резултати. Той съобщи, че руските граждани на Крим масово изкупували ваучери за почивки в Турция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990