EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Първи пазар само за български стоки в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първи пазар само за български стоки в София

mail11:05 | 20.12.2018прегледи 740 коментарикоментари 0


Започваме да правим първия пазар само за български стоки в кв. Борово, заяви изпълнителният директор на “Пазари ЮГ” ЕАД Николай Попов по време на семинара за бюджета на Столична община. ”Само с иновации може да преборим инвазията на чуждите вериги. Те наливат милиони и ни затрупват с вносни стоки, без необходимото качество. С фермерските пазари, които правим подкрепяме българките производители и даваме възможност на столичани да закупят чиста и вкусна храна. В същото време генерираме приходи и водим нови наематели на конвенционалните пазари”, обясни Попов.
От презентацията на “Пазари ЮГ” ЕАД стана ясно, че проектът за българския пазар е на няколко години. Административни спънки с имота са попречили на реализирането му. Сега тези пречки били отстранени и ще се иска решение на СОС за инвестицията. 
Освен новия пазар бе представена дейността на дружеството досега. През годините са проведени десетки външни събития - Коледни пазари, Фестивали и над 160 дневни фермерски пазара. Строителството на метрото е повлияло негативно на пазар “Красно село” и за да бъдат компенсирани приходите от общинското дружество залагаме на външни събития, каза Попов. Според него тези инициативи са изключително успешни, защото винаги има хиляди хора, а столичани ги подкрепят изцяло.
Не само у нас, но и в чужбина “Пазари Юг” ЕАД са провеждали събития. През годините са представяли българскши стоки във Виена, Братислава и Любляна. Именно от Любляна дошла и идеята за бъдещия кулинарен фестивал “София оупън китчън”. 
През лятото на улица “Оборище" ще излязат най-добрите и посещавани ресторанти в София, за да готвят на открито. Предвидена е уникална културна програма - концерти, театри, изложби за приложни изкуства. Събитието ще бъде дневно, за да не се вдига шум. 
На семинара стана още ясно, че има предложение от “Пазари Юг” за преобразуването му в компания за събития със запазване на сегашната дейност. Така фирмите в столицата ще се обръщат към общинското дружество за организацията на различни мероприятия на открито и закрито.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888