EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Първи договори по ОПИК = 116,4 млн. лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първи договори по ОПИК = 116,4 млн. лева

mail08:59 | 08.01.2016прегледи 2000 коментарикоментари 0


Връчени бяха първите подписани договори за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Интересът към първата процедура е бил изключително голям. В рамките на първия краен срок са подадени 844 проектни предложения с икономическа дейност в секторите на нискотехнологичните и средно нискотехнологичните производства. От тях одобрени за финансиране са 202 проекта на стойност 116,4 млн. лева в рамките на бюджета на процедурата. Още близо 500 проекта отговарят на финансовите и технически критерии и за тях ще се търси възможност за допълнително финансиране. С тези европейски средства фирмите ще могат да закупят машини и оборудване, да разширят дейността си, да увеличат производство и да осигурят нови работни места.

"Вече има 229 одобрени проекта по втория краен срок на процедурата за подобряване на производствения капацитет от високотехнологичните и средно високотехнологичните предприятия. Те също трябва да получат своите договори до края на януари", съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски. По третия краен срок за предприятия в секторите на интензивни на знание услуги са подадени 203 проекта. В момента се оценяват тези предложения. До края на месеца ще бъде отворена и  процедурата за внедряване на иновации на стартиращи предприятия.

Отбелязано бе, че е изпълнена и една от основните насоки на програмата за целенасочена подкрепа на Северозападния район, където се отчита повишаване на интереса - 57 от проектите за "Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на ОПИК са от този  район.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg