EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Първи бързо-заряден хъб за електромобили в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първи бързо-заряден хъб за електромобили в София

mail09:05 | 13.08.2020прегледи 436 коментарикоментари 0


Eldrive, най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили в България, откри първия хъб с бързо-зарядни станции за електромобили във Vassilev Business City, намиращ се в сърцето на София – на ул. „Индустриална“ №11. Бързо-зарядният хъб е съставен от общо 6 зарядни станции на АББ, от които пет с мощност 50 kW DC и една с мощност 24 kW DC. Зарядните станции ще позволяват зареждане на най-масовите модели електромобили в рамките от 20 минути до час.

„Бързозарядният хъб и разрастващото се партньорство с АББ е много важна стъпка в развитието на нашата мрежа. Той ще улесни и подпомогне електромобилността, както в града, така и извън него, тъй като ще позволи на транзитно преминаващите електромобили да заредят бързо и удобно без да натоварват наличната зарядна инфраструктура в София. Щастливи сме, че успяхме да осъществим тази ключова за електромобилността в България стъпка. Tова показва сериозно развитие и поставя страната ни на картата на европейската електрическа мобилност“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Eldrive.

Eldrive е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона с над 260 зарядни точки в портфолиото си. Мрежата Eldrive разполага с пълно национално покритие, както в големите областни центрове, така и на основните междуградски пътища. Тя предлага избор от стандартни зарядни станции с мощност 22 kW AC и постоянно растящ брой бързо-зарядни станции с мощност от 22 kW DC до 50 kW DC. Освен в България, Eldrive инсталира и оперира зарядна инфраструктура и в Румъния.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4110