EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първата фабрика за нитрилни ръкавици в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първата фабрика за нитрилни ръкавици в Пловдив

mail11:45 | 21.07.2022прегледи 850 коментарикоментари 0


PPS Manufacturing – първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз, бе официално открита в Пловдив. Мащабната инвестиция е на стойност над 13 млн. лв. и покрива изграждането на фабрика с 6000 кв. м. работна площ на комуникативно място в града, собствена производствена линия с най-актуалното производствено оборудване и складово пространство. В допълнение единственият производител на нитрилни ръкавици в Европа ще създаде 100 нови работни места.

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“. Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Идеята за изграждането на фабрика за нитрилни ръкавици в България с подобни мащаби е да се постигне автономия от доставки на суровини от Югоизточна Азия, като се разчита на местно производство.

Българският стартъп ще произвежда впечатляващите 34 000 ръкавици на час, които са предназначени за осигуряване на защита в сектора на здравеопазването, индустрията и бита.

Уникалният проект има потенциала да превърне България в предпочитан производител на лични предпазни средства, което ще доведе след себе си много чуждестранни инвеститори и ще отвори много възможности за бизнес. Пловдивската компания има намерението да задоволява поръчки както на българския пазар, така и на чуждестранния, като им предлага висококачествен продукт и изгодни и прозрачни условия.

„Инвестицията за изграждането е особено значима. Тя е изцяло българска и създадена с български дух. Целият мениджмънт на компанията са хора пионери, типични представители на новата вълна български индустриалци, които промениха икономиката на страната през последните години. Такива примери вдъхновяват младите – да учат, да се развиват, да бъдат активни граждани. PPS е и символичен проект за Пловдив, за голямата промяна, която преживя градът. Защото последните години основните инвестиции се водят от български предприемачи. Пловдив е водещ индустриален център именно заради успешното развитие на български компании. Пожелавам на PPS успех и да продължава да вдъхновява и да ни прави горди, покорявайки пазарите в Европа“, каза Стефан Стоянов, заместник кмет на Пловдив.

PPS Manufacturing се отличава като бизнес с устойчиви и ефективни инвестиции, който залага на внедряването на нови технологии. Компанията предстои да изгради образа на иновативна зелена компания, която да превърне целия жизнен цикъл по производството на нитрилните ръкавици в природосъобразен. Постигането на такъв производствен процес, внедряването на разнообразни технологични и екологични решения са значими стъпки не само на територията на Европа, но и в глобален мащаб. Тази добавена стойност е единствена по рода си за нашите мащаби и е пример за това как да се стартира интелигентна компания, мислеща едновременно за здравето на хората и бъдещето на бизнеса.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158