EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Първата "умна" фабрика в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първата "умна" фабрика в Румъния

mail08:45 | 10.10.2019прегледи 895 коментарикоментари 0


Arctic, най-големият производител на уреди в Румъния, част от турската група Arcelik, обяви, че новата му фабрика за перални машини в Улми, окръг Дамбовита, работи напълно. Компанията заяви, че това е първата фабрика в Румъния, която работи на принципите на Industry 4.0.
Фабриката е построена само за 17 месеца на площ от над 70 хектара и изисква инвестиция от 150 милиона евро. Фабриката внедрява най-новите технологични иновации и процеси на автоматизация, включително приложения за индустриален интернет на нещата (IIoT), интелигентно оборудване, взаимосвързани устройства и съвместни роботизирани технологии. Заводът може да произвежда 2,2 милиона перални машини годишно, което го прави един от най-големите в Европа.
„Новата фабрика за перални машини в Улми е важна стъпка за превръщането на Румъния в център за производство на уреди за цяла Европа. Фабриката е създала над 1400 нови работни места и нашите продукти ще достигнат до над 85 страни. В същото време новата фабрика е първата зелена производствена единица в Румъния и кандидат за сертифициране на LEED Platinum, най-високото, което подобна фабрика може да постигне “, заяви изпълнителният директор на Арктика Мурат Бююкерк в съобщение за пресата.

Концепцията Industry 4.0 определя четвъртата индустриална еволюция и използва най-новите технологии за изкуствен интелект, машинно обучение и роботизирани технологии, които могат да увеличат производителността с 30%. Повече от 70% от производствените операции са базирани на самоопределена и самоуправлявана система, а контролът на качеството е 100% автоматизиран, според Арктика.
Фабриката също използва модерна система за пречистване на отпадни води и разполага със собствен фотоволтаичен парк, който произвежда 1 милион KWh електроенергия годишно.
Със 4 400 служители румънската компания е един от най-големите износители на  Румъния, като 80% от местното производство достига до над 85 пазари в Европа, Африка и Азия.

източник:romania-insider.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg