EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първата платена UK магистрала на загуба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първата платена UK магистрала на загуба

mail15:00 | 03.09.2010прегледи 1043 коментарикоментари 0


Първата (и засега единствена) платена магистрала във Великобритания не само не е оправдала очакванията за облекчаване на трафика, но и е икономически губеща, съобщава ИТАР-ТАСС.
Според публикуваните днес данни на Campaign for Better Transport, водещата британска експертна организация в областта на устойчивото развитие на транспорта, откритият през 2003 година 50-километров участък от магистралата М6 в района на Бирмингам не е довел до очакваното намаляване на трафика в района. Платената магистрала освен това носи икономически загуби, които според експертни оценки достигат 25 млн. бр. лири (37 млн. д.) годишно.
Браншовата организация препоръчва на правителството да не прави други подобни експерименти и да не се поддава на изкушението в условията на силно съкращаване на държавното финансиране да прехвърля върху шофьорите разходите за поддръжане на пътни участъци и изпълнение на нови проекти.
Според Ричард Джордж, водещ експерт на Campaign for Better Transport, проучването на организацията убедително сочи, че платените участъци не могат да разрешат проблема с претовареността на магистралите във Великобритания. Вместо това правителството трябва да влага държавни средства в поддръжката на вече съществуващи пътища и създаване на алтернативи на използването на личен транспорт, допълва специалистът. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg