EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първата линия на Турски поток готова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първата линия на Турски поток готова

mail09:45 | 01.05.2018прегледи 2104 коментарикоментари 0


Газпром е завършил изграждането на първата линия от газопровода Турски поток до черноморския бряг на Турция, се казва в съобщение на руската газова компания, цитирано от ТАСС.

Средната скорост на полагането на тръбите в дълбоки води от строителния кораб "Пайъниъринг спирит" (Pioneering Spirit) е била 4,3 километра на ден. Максимална производителност - 5,6 км на ден - е била достигната два пъти през февруари тази година, предаде БТА.

В съобщението е посочено, че проектът Турски поток се осъществява по график едновременно на крайбрежието на Русия и на Турция в Черно море.

В Турция в района на селището Къйъкей се извършва изграждането на приемния терминал.

Според работния план корабът "Пайъниъринг спирит" ще продължи дълбоководното полагане на тръбите от втората линия на газопровода през третото тримесечие на 2018 година.

Турски поток смени замразения през декември 2014 г. Южен поток. На 7 май 2017 година Газпром започна строителството на морския участък на газопровода край руското крайбрежие на Черно море.

Проектът Турски поток предвижда построяване на газопровод през Черно море до европейската част на Турция и след това - до границата с Гърция. Морската част ще бъде с дължина 910 км, а сухопътната по турска територия - 180 километра. Първата линия на газопровода ще бъде предназначена за турския пазар, а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа, като всяка ще бъде с капацитет 15,75 млрд. куб метра газ годишно. Общата стойност на проекта по-рано се оценяваше на 11,4 милиарда евро при изграждането на четири линии.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg