EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първата вкусна карта на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първата вкусна карта на София

mail14:00 | 06.12.2013прегледи 806 коментарикоментари 0


На хартиената и онлайн карта са обозначени 26 вкусни обекта – автентични ресторанти и магазини за храна, собственост на българи, бежанци, чужденци от Европейския съюз и трети страни – представители на общо 19 страни. Картата е отпечатана в тираж от 20 000 броя, а в следващото й издание ще бъдат включени и нови обекти.

Идеята на създателите на проекта от „Мулти култи китчън“ и „Компот колектив“ е не само да предложат малък личен пътеводител във вкусното културно многообразие на столицата ни, но и да подтикнат хората да се радват на това многонационално разнообразие. Защото пъстротото присъствие на различни традиции, кулинарни специфики и храни е истинско богатство за града и страната ни.

Сред ресторантите, които представят кухнята на 14 държави, са такива места като автентичният български и балкански Преди 10, гръцкият Густоза в Слатина, френският Летранже, перуанският Ломо и още 12 ресторанта с непалска, корейска, китайска, турска, арменска, сръбска и други чужди кухни, както и 10 магазина в София, предлагащи автентична храна от почти всички краищи на света, с които може да се запознаете подробно на multikulti.bg/map.

Онлайн картата има свой живот и е допълнена от подробна информация за ресторантите и магазините, снимки и плакати на Компот колектив, изобразяващи духа на всяко едно от местата. Хартиената карта пък ще се разпространява чрез много канали в столицата.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г. Настоящата карта стана възможна и благодарение на помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, чрез фонд „Дарителски кръг – Развитие”.

Източник: сп. Меню


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048