EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първата on line джобна библиотека в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първата on line джобна библиотека в България

mail11:45 | 02.02.2011прегледи 1378 коментарикоментари 1


Първата у нас on line джобна библиотека M-Tel eBook вече е реалност. Днес в едно от халетата на печатната база на полиграфическия комбинат "Димитър Благоев" партньорите М-Тел и издателство "БГ книга" представиха новата услуга и четеца Pocketbook 603, чрез който всеки ентусиаст ще може директно да изтегли любима книга от виртуалната книжарница на всяко място, по всяко време.
Събитието събра представители на медиите неслучайно в "Меката" на всяка книга, мястото, където сред мириса на мастило и хартия се ражда традиционната книга - все още на почит в България. И точно тук инициаторите на авангардната идея дават старт не просто на нова услуга, а на нов бизнес, на нов стил на живот и развлечение, особено за по-младите. Като начало електронният достъп е до 300 книги - учебни помагала, специализирана литература, заглавия от българската и световна класика и бестселъри, поясни в презентацията си Ивета Кацарова, продуктов мениджър от М-Тел / Телекомуникационни решения и продукти/. Безплатни за теглене са 100 книги, включени в задължителната програма за изучаване в българските училища, а останалите 200 - на съвсем поносими цени, които започват от 2.50 лв. за бройка. Всички безплатни произведения на словото са достъпни и за мобилни устройства чрез Vodafone live! портала. Мобилният оператор и издателството имат амбицията новата услуга да се превърне в най-голямата Интернет-книжарница за електронни книги. eBook е и библиотека и книжарница едновременно, спестява време, книгите не могат да бъдат наранени или да остареят, дори са част от своеобразна екосистема, която пази природата. Защото, знае се, че от едно дърво се произвеждат около 9000 страници, което от днес спасяваме, без да подозираме, използвайки новата услуга.
От М-Тел заедно с новата услуга предлагат още и първото устройство за четене на електронни книги Pocketbook 603 с вграден 3G модул, което ще бъде пуснато в търговската мрежа до дни. С него ще можем да си теглим книги и да ги купуваме виртуално, ползва се със SIM карта и достъпът до Интернет е непрекъснат. Екраните им пазят очите и наподобяват четене на традиционна книга. Устройството е изключително икономично, тъй като с едно зареждане на батерията могат да бъдат прочетени около 7000 страници. То "чете" всички популярни формати на електронните книги, отваря снимки, има екстри като игри, календар, часовник... Изключително удобно е при пътуване с кола – избраната от нас книга може да ни бъде прочетена и то при избор на над 10 различни езика. Новата услуга превзе вниманието на присъстващите на презентацията - инстинктивно отвори цяло ветрило от възможности и не на последно място - на удоволствие. M-Tel eBook вече не само ще ни пести време - може би, ще роди стилът "eBook", за щастие, не само при най-младите.
 


 
Коментари
 
Фани - 02-02-2011 г. 11:42:25

Инициативиата е супер. дано по-скоро договорят и книги от съвременни автори.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg