EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Първанов:Предстои тежка битка с Борисов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първанов:Предстои тежка битка с Борисов

mail11:00 | 03.02.2012прегледи 856 коментарикоментари 0


Ще водя голямата, тежката битка с Бойко Борисов и с това слабо, бездейно и бих казал вече вредно за България управление. Това заяви президентът Георги Първанов в предаването "Тази сутрин" на bTv. Битката, която предстои с ГЕРБ, е и лидерска битка, повече от всякога, допълни Първанов.
Според него министър Цветан Цветанов е символ на насилието, ГЕРБ е издигнала насилието в ранг на държавна политика, а Бойко Борисов е най-яркият изразител на тази политика.
Цветанов е вътрешен министър, а не махленска клюкарка. Ако има доказателства за мен, няма нищо по-лесно от това да ги даде на прокуратурата и да се видим в съда. Така Първанов коментира обвиненията, че е свързан с престъпния свят. Към момента той не се е позовал на конкретни факти, защото знае, че ако изрече нещо конкретно, ще се видим в съда. С намеци и интриги нищо няма да стане, категоричен е Първанов. В момента срещу мен се води персонална война, не политическа.
Освен това Първанов разкритикува политиката на ГЕРБ като непоследователна, която не помага на бизнеса.
Според него коалиция с ГЕРБ вече е невъзможна, дори и теоретично. По думите му подозрения трябва да има към хората в БСП, които са докарали нещата дотам, че партията да има само 40 депутати.
Що се отнася до лидерския пост в БСП Първанов коментира, че не е в него стил да се кандидатира, да се самопредла.
Бях издигнат за председател на БСП през 1996 година в една много критична ситуация. Сега ако събитията го налагат, бих могъл да се включа в състезанието на идеи, на политики, заяви Георги Първанов. Той иска да види в надпреварата много и различни лица, а в БСП вече има млади хора, утвърдени политици, които по една или друга причина не са могли да намерят своята реализация.
БСП трябва да осъзнае, че е необходима промяна, ако иска да печели. Необходима е промяна в коалиционната политика, в организационните структури, за да печели, за да е по-силна. Срещу ГЕРБ трябва да се постави силна фигура.
Според Първанов реалистичен сценарий за изборите е БСП да получи по-малък резултат от необходимия за съставянето на кабинет и ще трябва да търси коалиционни партньори.
Моят рейтинг е два пъти по-голям от този на партията. Но моят потенциал би бил недостатъчен, ако няма силна политика, която да привлече отвън качествени умни хора.
Проектът АБВ беше замразен, за да не ни упрекнат, че сме повлияли отрицателно на резултатите на една или друга партия. Дори и сега обаче това АБВ има 4% подкрепа, коментира Първанов.
Според него сега е важен въпросът как БСП да вкара в следващия парламент 120 депутати. "ГЕРБ са слаби в управлението, но показаха, че умеят да правят избори", коментира Първанов.
Що се отнася до указа за назначаване на Ангел Марин той заяви, че издадения по време на първия мандат указ е бил безсрочен.
 снимка:архив БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg