EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първа стъпка за сваляне на Тръмп, той е в Париж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа стъпка за сваляне на Тръмп, той е в Париж

mail09:35 | 13.07.2017прегледи 10626 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна тази сутрин заедно със съпругата си Мелания в Париж, където ще бъде почетен гост на президента Еманюел Макрон за тържествата по случай Деня на Бастилията и годишнината от влизането на САЩ в Първата световна война, предаде Асошиейтед прес. От летище Орли, където се приземи президентският самолет, Тръмп се отправи към резиденцията на американския посланик и ще посвети сутринта на срещи с американски дипломати и военни.
 Месец и половина, след като се срещна с руския президент Владимир Путин във Версай, френският президент Еманюел Макрон приема американския си колега Доналд Тръмп на "Шан-з-Елизе". Отправената от Макрон покана е натоварена със символи, тъй като тази година се отбелязва 100-годишнината от включването на САЩ в Първата световна война.
    Това посещение е със силен политически заряд заради трудните отношения на поддръжника на "Америка на първо място" Тръмп с останалия свят. То идва броени дни след бурната среща на върха на Г-20, на която САЩ потвърдиха волята си да действат едностранно, включително по жизненоважния въпрос за борбата с климатичните промени.
   Денят ще приключи с вечеря в престижния ресторант "Жул Верн" на Айфеловата кула, където Еманюел Макрон и съпругата му Брижит ще приемат Доналд и Мелания Тръмп.
     Тръмп и Макрон ще присъстват на традиционния военен парад на 14 юли, в който тази година ще преминат американски военнослужещи редом с френските. Сигурността ще се обезпечава от близо 11 000 полицаи и жандармеристи.
    В двустранната си среща Тръмп и Макрон ще обсъдят Сирия, Ирак и борбата с тероризма, която е техен общ приоритет.
    За разлика от Великобритания, където перспективата от визита на Тръмп предизвика полемика, идването му в Париж не породи особени реакции.
    Лидерът на крайната левица Жан-Люк Меланшон заяви, че президентът на САЩ "не е добре дошъл", а екологът Яник Жадо разкритикува "незаслужената символична награда за един американски президент, който показа среден пръст на човечеството и на климата".

Междувременно атаката срещу Тръмп продължава. Демократ от Камарата на представителите внесе вчера резолюция за започване на процедура по импийчмънт на президента републиканец Доналд Тръмп, съобщи Франс прес и допълни, че на този етап това е символичен акт.
    Конгресменът от Калифорния Брад Шърман е посочил като мотив, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието, като се е намесил в работата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми в разследването срещу един от съветниците по националната сигурност, Майкъл Флин.
    "Пълен абсурд, най-грозното в политическата игра", коментира говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс.
    Шърман призна, че предстои дълъг път, но допълни, че "ако импулсивната некомпетентност продължи", в крайна сметка републиканците също ще поискат Тръмп да бъде отстранен.
    Никога в американската история Конгресът не е свалял от власт президента с импийчмънт. Андрю Джонсън през 1868 г. и Бил Клинтън през 1998 г. са признати за невинни, а през 1974 г. Ричард Никсън предпочита да подаде оставка, за да избегне импийчмънт заради скандала "Уотъргейт".

Американският президент заяви в интервю, че се разбира много добре с руския си колега Владимир Путин, с когото се срещна в петък на срещата на върха на Г-20 в Германия, предадоха световните агенции.
    В интервю за телевизия Си Би Ен Тръмп заяви: "Мисля, че се разбираме много, много добре. Ние сме изключително могъща ядрена сила, те също. Не е логично да нямаме някакъв вид взаимоотношения."
    После добави, че Путин би предпочел Хилари Клинтън да е била избрана за президент, защото, за разлика от него, тя нямало да иска да увеличи разходите за отбрана и да развие износа на въглеводороди.
    Това е първото интервю, което американският президент дава, откакто се върна от форума на Г-20 и след разкритията, че големият му син, Доналд Тръмп-младши, се е срещнал миналата година с руска адвокатка, която смятал, че ще му предаде информация, способна да накърни имиджа на съперничката на баща му на президентските избори Хилари Клинтън.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145