EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Първа копка на нов завод в зона "Тракия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа копка на нов завод в зона "Тракия"

mail07:40 | 13.02.2016прегледи 1225 коментарикоментари 0


Първа копка на нов завод в „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ направиха кметът на община „Марица” Димитър Иванов и Александър Палчев, собственик на EURO MIX. Модерната фабрика за производство на сухи строителни смеси ще бъде изградена в землището на село Царацово. Предприятието ще бъде с 5000 кв.м. разгъната площ, а стойността на инвестицията в сграден фонд е почти 5 милиона лева. Модерни машини за над 15 милиона лева ще осигурят разкриването на нови сто работни места.

Зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов съобщи на форум в града, че ТИЗ в момента е в топ 3 на Югоизточна Европа по интерес и навлизане на нови чуждестранни инвестиции. Десет нови чуждестранни фирми се очакват да инвестират през 2016 г. в икономиката на Пловдив, обяви още Стоянов."Очаквам до 10 години тук да се появи производител на автомобили, а не както е сега - само на авточасти. Това е голямата ни цел като работеща администрация, тъй като това ще е движещата сила и за останалите сектори в пловдивската икономика", заяви той.

Инж. Емил Янков от ТИЗ съобщи, че „Логистика Марица", която развива зона „Марица“, част от ТИЗ, предлага вече завършена комплексна услуга – освен индустриален терен и строителство, добавя и нова опция: финансиране на инвестицията при преференциални условия от Сосиете Женерал Експресбанк. Това ще е от изключителна полза особено за малките и средни фирми. В тяхна полза ще работи и разкритото в Пловдив регионално звено на ИАНМСП, обяви Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на Агенцията. Той съобщи и една не толкова добра новина. От тази година ИАНМСП въвежда 20% самофинансиране на фирмите при участия на изложения, панаири и търговски мисии в чужбина и страната. Досега държавата финансираше на сто процента участниците в организираните от Агенцията форуми, но много от компаниите са използвали тази преференцията и са пътували навън само като туристи.  Заместник-областният управител Владимир Маринов подчерта, че регионът има огромен потенциал не само в индустрията, но и в селското стопанство – Пловдивско е номер 1 в страната по регистрирани агропроизводители.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905