EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първа копка на "Гара Тракия" в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа копка на "Гара Тракия" в Пловдив

mail13:15 | 11.04.2022прегледи 659 коментарикоментари 0


С първа копка на "Гара Тракия" в Пловдив беше дадено началото на строителните дейности по договора за модернизация на жп участъци Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив”.

Дейностите включват рехабилитация и модернизация на железопътната инфраструктура в участъците жп гара Пловдив - Пловдив разпределителна - Крумово и Пловдив разпределителна - Скутаре, реализация на пътен пробив под жп гара Пловдив, развитие на коловозите на жп гарите.

Стойността на договора е 132 520 700 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение - до 35 месеца. Изпълнител на договора е Обединение „Геострой Лантания“, включващо фирмите „Геострой“ АД и „Лантания“ АД.

Модернизацията на железопътен възел Пловдив ще позволи да се довърши към 2024 година жп магистралата до Бургас, по която влаковете до морето ще се движат със 160 км/ч и ще преминават безконфликтно през Пловдив със 130 км/ч.

Обект „Модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия“ е част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив”. Европейското съфинансиране е по линия на Механизма за свързване на Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg