EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първа копка за проекта „Пивоварница Каменица“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа копка за проекта „Пивоварница Каменица“

mail15:16 | 19.09.2017прегледи 3195 коментарикоментари 0


 „Каменица“ АД отбеляза полагането на първа копка за проекта „Пивоварница Каменица“. Събитието ознаменува началото на изграждането на едно знаково място в родния град на „Каменица“, което ще отвори врати през 2018 г., за да посрещне всички жители и гости на града, които искат да се потопят в света на бирата и нейните традиции.  Церемонията се състоя на бул. „Източен“, на терена, на който ще бъде изграден уникалния по рода си комплекс.

Мултифункционалният комплекс ще бъде специално място, което ще предостави възможност на любителите на бира в България да се насладят на уникални бирени преживявания, вдъхновени от опита и страстта на майстор-пивоварите. Почитателите на кехлибарената напитка ще могат да проследят пътя на една бира от идеалното комбиниране на нейните основни съставки до отпиването от перфектно сервираната студена халба в комфортна и уютна среда. Колекционерите и любителите на историята на „Каменица“ ще могат да задоволят своята страст в посетителския център с колекция от предмети и сувенири на марката. А изкушените от кулинарни предизвикателства ще преоткриват своите вкусове чрез различни съчетания на крафт бира или сезонни предложения пиво със специални храни. Амбицията на майстор-пивоварите на „Пивоварница Каменица“ е да предложат богато портфолио от специално приготвени бири и за най-взискателните вкусове.  

„Пивоварница Каменица“  ще се простира на територия от общо 3500 кв. метра и ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, посетителски център, посветен на 135-годишната история на „Каменица“, ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за провеждане на културни и социални събития. Това ще е специално място, носещо духа и бирената традиция, в което любителите на бирата ще могат да откриват уникални рецепти и вкусове. Строителството на комплекса ще стартира тази есен, като се очаква той да отвори врати през 2018 г. и да осигури разкриването на около 50 нови работни места. 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014