EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Пфайзер" започна доставка на ваксината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Пфайзер" започна доставка на ваксината

mail09:34 | 28.11.2020прегледи 924 коментарикоментари 0


Американската авиокомпания "Юнайтид еърлайнс" вчера започна да доставя ваксина срещу коронавируса, произведена от фармацевтичната компания "Пфайзер", до складове в САЩ и в Европа, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл". По данни на вестника, "Юнайтид еърлайнс", в сътрудничество с "Пфайзер" е започнала доставките на ваксината с товарни чартърни полети. В момента се зареждат складове в американския щат Мичиган и в Белгия, предаде БТА.

По-късно са планирани доставки в щата Уисконсин и в Германия. За извършване на доставките авиокомпанията е поискала от федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ разрешение за транспорт на 6,8 тона сух лед, което е пет пъти повече от разрешеното по закон.

Ледът е необходим за поддържане на ниска температура на борда, за да може ваксината да се съхранява безопасно.Миналата седмица германската фармацевтична компания БиоНТек и нейният американски партньор "Пфайзер" изпратиха до управлението по санитарен надзор на качеството на хранителните продукти и медикаменти в САЩ искане за регистрация на ваксината срещу коронавирус.

Специалисти от надзорния орган ще проучат искането, а след това то ще бъде разгледано и от колегия независими експерти, които трябва да се съберат на 10 декември. По този начин, използването на ваксината в извънредни ситуации може да бъде одобрено около средата на декември.

По-рано БиоНТек и "Пфайзер" казаха, че са готови да започнат разпространение на ваксината до няколко часа след одобрението й, и че ефективността й е 95 процента.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg