EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Путин:ИДИЛ е разгромена напълно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин:ИДИЛ е разгромена напълно

mail21:36 | 06.12.2017прегледи 10691 коментарикоментари 0


Руският президент Владимир Путин съобщи, че групировката "Ислямска държава" е разгромена напълно и на двата бряга на река Ефрат в Сирия, предаде ТАСС.
"Преди два часа министърът на отбраната /Сергей Шойгу/ докладва, че операциите на източния и на западния бряг на Ефрат са завършили с пълен разгром на терористите", каза пред журналисти държавният глава.
"Разбира се, на места все още може да има отделни огнища на съпротива, но като цяло бойната работа на този етап и на тази територия приключи. Приключи, повтарям, с победа и пълен разгром на терористите", подчерта Путин.
Президентът заяви, че оттук нататък участници в урегулирането на ситуацията в Сирия, сирийското правителство, страните в района и ООН, трябва заедно да преминат към следващия етап. Това ще рече политически процес, начало на политическия процес, създаване и провеждане - както се договорихме на тристранната среща в Сочи президентите на Русия, Иран и Турция - на Конгрес на народите на Сирия, каза Путин. След това, според него, трябва да се пристъпи към изработването на нова конституция, а после - в зависимост от развитието на процеса - и към избори за президент и парламент.
Това е внушителна и продължителна работа. Като начало обаче трябва да се направят първите крачки: да се укрепи постигнатото сега положение и зоните за деескалация, да се прекратят окончателно кръвопролитията на сирийска територия и да се премине към процес на мирно политическо уреждане, изтъкна Путин.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg