EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Путин:Западът породи мигрантската криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин:Западът породи мигрантската криза

mail10:01 | 04.09.2015прегледи 1200 коментарикоментари 0


„Ние в Русия и аз в частност, нееднократно говорехме, че ще има едромащабни проблеми, ако нашите западни партньори провеждат тази грешна външна политика към Мюсюлманския свят“, каза руският президент Владимир Путин по време на Източния икономически форум във Владимосток, предаде ТАСС . „Що за политика е това? Това е натрапване на свои стандарти, не отчитащи нито историческите, нито религиозните, нито националните, нито културните особености на тези региони. Това е политиката най-вече на нашите партньори от САЩ. Европа сляпо следва тази политика в рамките на така наречените си съюзни задължения, а после сама поема товара“, отбеляза руският президент.
В заключение Путин отбеляза, че народът на Сирия бяга от страната не заради Асад, а заради „Ислямска държава“. Според Путин мигрантската криза, застигнала Европа, е била очаквана и е породена от политиката на западните държави и САЩ в този регион.

Наред с това Владимир Путин отправи призив за създаване на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал тази инициатива с президента на САЩ Барак Обама, предаде Ройтерс. Пред журналисти във Владивосток в кулоарите на Източния икономически форум Путин каза също, че води разговори по тази тема с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други страни.
"Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама", заяви Путин, цитиран от ТАСС.
Руският президент добави, че страната му продължава политическите усилия за коалицията и че както показват първите стъпки, инициативата му може да се осъществи.
 


Тагове: Путин, криза
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888