EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин отново в Кремъл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин отново в Кремъл

mail12:45 | 07.05.2012прегледи 328 коментарикоментари 1


Владимир Путин се връща днес в Кремъл. Той встъпва в трети мандат, на фона на небивали протести и опасения сред опозицията за втвърдяване на режима. Междувременно в Москва по време на протест на опозицията Министерството на вътрешните работи задържа над 450 демонстранти.
Владимир Путине готов да стигне далеч в развитието на отношенията със САЩ, ако са равноправна основа. Това заяви пред Интерфакс съветникът на Путин за външната политика Юрий Ошаков, предаде Reuters.Путин обсъди двустранните отношения на среща при закрити врата със съветника на президента на САЩ Барак Обама Тон Донилън в резиденцията си в Ново Огарьово вчера. "Путин изтъкна, че Русия е готова да отиде наистина далеч в развитието на отношенията със САЩ при условие, че американците действат на принципа на партньорство на равноправие и взаимно уважение", заяви Ошаков. Той съобщи, че Донилън предал на Путин писмо от Обама, което определи като "многостраничен подробен документ, чието основно послание е, че Обама е готов да си сътрудничи с Путин, за да се напредне по пътя към създаване на партньорство между САЩ и Русия". Говорителят на Путин Дмитрий Песков и посолството на САЩ в Русия отказаха коментар. Путин планира да направи първото си посещение в чужбина като президент по-късно този месец в САЩ, където ще участва в срещата на върха на Г-8 и ще се срещне отделно с Обама. Второто му посещение в чужбина ще е в Китай в началото на юни. Докато бе премиер, Путин се стараеше да запази дискретност по външнополитическите въпроси. Последната му среща с Обама бе в Ново Огарьово през юли 2009 г. Обама превърна "рестартирането" на отношенията на САЩ с Русия в един от водещите си външнополитически приоритети. Той поддържаше добри работни отношения с досегашния руски президент Дмитрий Медведев, който сега ще стане премиер. Като премиер Путин редовно се срещаше с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който е автор на политиката на разведряване към Съветския съюз по време на Студената война. Вашингтон и Москва имат разногласия по редица въпроси, сред които кризата в Сирия и плановете на САЩ за разполагане на противоракетен щит в Европа. Според мнозина наблюдатели е възможно отношенията им да се влошат по време на шестгодишния президентски мандат на Путин. През март Обама бе заснет да казва на Медведев, че ще има "повече гъвкавост" да борави със спорни въпроси като противоракетната отбрана след президентските избори в САЩ през ноември. Обама, който днес официално започна кампанията за преизбирането си, е критикуван от опонентите си, че е твърде мекушав към Русия. Има вероятност той да увеличи критиките си към Москва с наближаването на изборите.
 


Тагове: Русия, Путин, САЩ
 
Коментари
 
ivan petrov - 07-05-2012 г. 13:12:09

На Русия и трябва нов модел на развитие. за инфо. виж http://venziko.blog.bg/biznes/2012/05/07/konfucianskiiat-quot-dogonvasht-model-quot-na-ikonomika.950595

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg