EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин: Не сме се отказали от "Южен поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин: Не сме се отказали от "Южен поток"

mail06:35 | 08.06.2016прегледи 1001 коментарикоментари 0


Русия не се е отказала окончателно нито от Южен поток, нито от Турски поток, но очаква ясна позиция от Европейската комисия по тези въпроси, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс. Той каза това пред журналисти в Москва след среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху.
"Що се отнася до експортните маршрути (за доставка на газ) по дъното на Черно море, има известни трудности от политически характер с Турция", припомни Путин.
Нетаняху отбеляза от своя страна, че в Израел няма законодателни ограничения за участие на руски компании в разработката на газови проекти. Вратите ни са отворени за всички компании, включително от Русия, допълни той, призовавайки руските компании да участват активно във всички конкурси по енергийни проекти.
Владимир Путин каза също, че Газпром ще предложи на други компании обемите газ, доставяни сега на Полша след приключването на договора. Руският президент изтъкна, че ръководителят на газовия холдинг Алексей Милер му е доложил, че е готов да сключи нов договор за 10-15 години.

В края на 2014 година Путин обяви прекратяване на работата по „Южен поток“, след като Брюксел настоя „Газпром“ да се съобрази с третия енергиен пакет.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014