EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пускат Шумен – Белокопитово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пускат Шумен – Белокопитово

mail14:00 | 05.07.2013прегледи 1012 коментарикоментари 0


Участъкът от автомагистрала „Хемус” от Шумен - Белокопитово ще бъде пуснат между 25 и 27 юли. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, предаде Агенция „Фокус”. През юли ще бъде завършен и ЛОТ 1 от автомагистрала „Струма” в участъка Долна Диканя – Дупница. „Финализираме видовете работи, очакваме в много близко обозримо бъдеще да се случи пускането на този участък, до дни след пускането на магистрала „Тракия”, заяви инж. Лазаров.
Във връзката на Софийския околовръстен път с магистрала „Хемус” има участък от 200 метра, който още не е изграден, така че там пускането ще бъде през август, обясни инж. Лазар Лазаров.
„Търсим среща с археологическата гилдия, за да ни посочат изпълнител, който да приключи работата по магистрала „Марица”, добави той.
„Във връзка с обхода на Габрово, се срещнахме с еколозите. Те са убедени, че трасето ще наруши екологичните норми. Ние имаме достатъчно мерки в проекта и ОВОС е направен така, че да щади околната среда. Споразумяхме се да изчакаме съда. Те разбраха и нашите притеснения по отношение на този проект. С прокатането му има много голяма вероятност парите да бъдат загубени и Габрово да не получи обход”, подчерта инж. Лазар Лазаров.
„По отношение на старата част на магистрала „Тракия”, искахме няколко пъти увеличаване на бюджета. Там ще са необходими около 70 милиона лева за рехабилитация на всички обекти – при Пазарджик и Пловдив и 9 км след Нови Хан – възела в София. Те не бяха включени в бюджета. Надявам се това да се включи в предложение за удължаване на споразумението със Световната банка с три години”, посочи инж. Лазаров.
 


Тагове: АПИ, магистрали
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153