EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пускат участък от АМ „Европа”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пускат участък от АМ „Европа”

mail17:15 | 25.10.2022прегледи 456 коментарикоментари 0


Участъкът от магистрала "Европа" между Драгоман и сръбската граница все още не е готов. Очакванията бяха той да бъде открит през септември, но се стигна до трета поредна отсрочка. Това коментира служебният регионален министър Иван Шишков, като подчерта, че се прави всичко възможно участъкът да бъде пуснат без последния слой асфалт, а напролет да бъде завършен. Регионалният министър определи магистралата като „пътят на костенурката” заради забавения строеж.

Той не скри, че изграждането на АМ „Европа” към границата ни със Сърбия се бави, но това се дължи на строителния хаос, който е заварил, и за който вече се е изморил да говори. „За съжаление, въпреки острите ми коментари с Агенция „Пътна инфраструктура”, няма как да може да бъде завършена изцяло магистралата до Нова година”, каза още министърът в тв интервю.

„Надявам се в тези срокове първо да бъде пуснато движението около Нова година в по-облекчен вариант, а след това магистралата на бъде въведена в експлоатация напролет, когато бъде направен последният слой асфалт”, допълни ресорният министър.

Възможно е да загубим част от евросредствата за "Европа", допълни той и обърна внимание, че проблемът с евросредствата е в първия лот от София до Сливница.

"В тази част имаше абсолютни неурединици във връзка с одобряването на Подробния устройствен план. Имаше проблем с искане на кмета на Костинброд. Имаше несъгласувана процедура в Министерство на околната среда и водите", каза още той.

Според него голямото забавяне идва от държавата, тъй като Гроздан Караджов не е свършил нищо по въпроса.

Стана ясно, че в мандата си Шишков е сключил споразумение с кмета на Костинброд, а след това е направил съгласуването в екоминистерството. "Ще бъде извършено отчуждаването, но ще е изключително трудно на строителите да го завършат до 2023 г.", каза още Шишков.

Той коментира и друг участък на "Европа", като отбеляза, че магистралата свършва 100 метра преди КПП "Калотина".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg