EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пускат пътя до Велинград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пускат пътя до Велинград

mail08:10 | 28.01.2013прегледи 761 коментарикоментари 0


Най-важните проекти, които Агенция „Пътна инфраструктура” смята да приключи през първата половина на 2013 г., са основно по Оперативна програма „Транспорт”. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. По думите му, това са големи инфраструктурни обекти като магистрала „Тракия”, магистрала „Хемус”, в участъка от Софийския околовръстен път до съществуващата начална точка на автомагистралата, към настоящия момент. С бюджетни средства изпълняваме още един участък от автомагистрала „Хемус” – в района на град Шумен, който не е от Оперативна програма „Транспорт”, но също е изключително важен. Той ще свърже първокласния път от Силистра до Шумен със съществуващата автомагистрала „Хемус” и по този начин участъкът от автомагистрала „Хемус” на територията на Шумен и Варна ще бъде удължен с още 8 км., каза инж. Лазаров.

През първата половина на 2013 г. ще бъде пуснат в експлоатация дългоочакваният път от автомагистрала „Тракия” до Велинград.
Участък от пътя от Силистра до Карнобат през Ришкия проход в Стара планина се рехабилитира по програма „Транзитни пътища” и се очаква да бъде приключен през първата половина на 2013 г. Очаква се Ришкият проход да бъде рехабилитиран и обновен, за да може да поеме големия трафик, който традиционно има.
С пускането на автомагистрала „Тракия”, се наблюдава следният ефект. Голяма част от ползвателите и търсещите направление Варна - Шумен и североизточната част на България, ползват автомагистрала „Тракия” докъдето е изградена и след това - преминават през един от крайните проходи – или Ришкия, или Айтоския проход към направление Варна, Шумен или Добрич. С рехабилитацията на Ришкия проход, ще се облекчи и този път, до изграждането на автомагистрала „Хемус”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160