EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пускат електронни етикети в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пускат електронни етикети в България

mail16:35 | 01.02.2017прегледи 786 коментарикоментари 0


Българска компания Recheck представи своята едноименна система за електронни етикети, които се прикрепят към оригинални продукти за гарантиране на тяхната автентичност и произход. Предназначени са за производители и им позволяват да оставят отпечатък за идентичност върху своите изделия, да продължат комуникацията с клиентите и след покупка, както и да добавят повече стойност в продуктите си.

Етикетите са подходящи за всякакви изделия, които са застрашени от фалшифициране - облекло, алкохол, електроника, лекарства, бижутерия, премиум и луксозни продукти, бутикови артикули и дори предмети на изкуството. Освен удостоверяването на произхода обаче, електронният етикет позволява и операции като заявяване на собственост, управление на гаранцията, препродажба и защита от кражби.

Електронните етикети имат няколко нива на защита - физическо, визуално, криптографско и технологично. Цифровите носители се запазват във физическа цялост сгънати и се прикрепят към продуктите чрез саморазрушаващи се холограмни стикери, които не могат да се възстановят след скъсване или разлепване. От друга страна, секретният код за регистриране на собственост е защитен със скреч фолио и всеки опит за изтриване може да бъде разпознат. А самата дигитална идентичност на продуктите с Recheck етикет се защитава с криптографски подписи, като програмираните данни е невъзможно да бъдат манипулирани или изтрити в blockchain средата.

В момента системата е в етап на публична бета и безплатно тестване.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg