EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Публично-частни партньорства за иновации = 1 млрд.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Публично-частни партньорства за иновации = 1 млрд.евро

mail16:40 | 09.07.2014прегледи 2472 коментарикоментари 0


Партньорства в областта на научните изследвания между ЕС, частния сектор и държавите от Общността представиха първите си покани за привличане на проекти и партньори по програмата за научноизследователска дейност и иновации "Хоризонт 2020", чийто бюджет е 80 млрд. евро. Осигурените в първия кръг на финансиране 1,13 млрд. евро обществени средства, които ще бъдат допълнени с подобна сума от частните партньори, ще бъдат насочени към проекти за подобряване качеството на живота и постигане на по-конкурентоспособна европейска промишленост на световния пазар. Това се посочва в съобщение на ЕК.
Темите включват нови методи за лечение на диабет и очни заболявания, както и въвеждане на десетки задвижвани с водород пътни превозни средства и станции за зареждане. С първите покани към частния сектор с бюджет от 1,1 млрд. евро, които са част от седемгодишна програма за насърчаване на растежа и създаването на работни места с бюджет от над 22 млрд. евро, те са плод на стремежа ни да съсредоточим въздействието на бюджета на ЕС върху възстановяването на икономиката. Техните резултати ще продължават да надхвърлят самостоятелния потенциал не само на отделните държави или дружества, а дори на ЕС, коментира Барозу.

Седемте публично-частни партньорства, чието начало бе поставено, общо представляват капиталовложение от 19,5 млрд. евро в научните изследвания и иновациите за следващите седем години, като вноската на ЕС от 7,3 млрд. евро ще привлече 12,2 млрд. евро вложения от частния сектор и държавите от ЕС. Заедно с други четири публично-частни партньорства с държавите от Общността, те образуват т. нар. инвестиционен пакет в областта на иновациите, който представлява вложение от над 22
млрд. евро за бъдещето на Европа.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg