EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Публикация на Wall Street Journal понижи еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Публикация на Wall Street Journal понижи еврото

mail14:00 | 07.09.2010прегледи 725 коментарикоментари 0


Еврото днес бе поставено под натиск, след като медии оповестиха, че има съмнения около тестовете за устойчивост, които Европейският съюз проведе неотдавна, за да се увери в стабилността на водещите европейски банки, предаде ДПА.
Единната европейска валута поевтиня с 0,7 процента до 1,2783 долара, след публикация на вестник The Wall Street Journal, според която някои европейски банки са подценили рисковете по притежаваните от тях държавни облигации.
В рамките на тези тестове 91 от най-големите европейски банки трябваше да обявят какви облигации на европейски страни притежават в своя баланс. Според изданието банките са изключили някои облигации или са свели до минимум стойността им
благодарение на гаранциите, които са получавали срещу някои от тези дългови книжа. Тези факти не са били разкрити нито от регулаторите, нито от банките в момента на публикуването на резултатите в края на юли. 
The Wall Street Journal цитира британската банка Barclays и френската Credit Agricole сред институциите, намалили значително стойността на притежаваните от тях дългови облигации, според представители на сектора и финансови отчети на самите банки. Credit Agricole например не е осчетоводила държавните дългови книжа, притежавани от застрахователния й  филиал, обяснява финансовият всекидневник.
Само седем от всичките 91 европейски банки, подложени на тестове за устойчивост за финансовата им стабилност, не успяха да издържат теста, отбелязва Франс прес. От тях пет бяха испански спестовни каси.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg