EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Психичното здраве се влошава всеки месец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Психичното здраве се влошава всеки месец

mail14:01 | 03.11.2021прегледи 790 коментарикоментари 0


Опазването на психичното здраве e все по-сериозен проблем за служителите по време на пандемичната обстановка и се превръща в най-голямото предизвикателство в новия модел на работа. Това показва проучването на Adecco Group - Resetting Normal. Тазгодишното изследване включва 14 800 респонденти от 25 държави на възраст между 18 и 60 години, което го прави едно от най-изчерпателните проучвания до сега на пазара на труда в световен мащаб. То е проведено в периода 13 май-4 юни 2021 г.

Според данните от проучването повече хора споделят за проблеми с психичното си здраве в сравнение с 2020 г. и това се превръща в следващото голямо предизвикателство за компаниите и техните лидери.

Всеки трети от анкетираните споделя, че психичното му здраве се е влошило през последните 12 месеца. Това са предимно жените и представителите на бейби бум поколението. Анализът констатира също, че само за последната година броят на работните часове се е увеличил с 14%, като 63% от служителите посочват, че работят повече от 40 часа седмично. Това обяснява факта защо бърнаутът е очертан като причина за безпокойство от близо 40% от работната сила по света.

Бърнаутът е най-разпространен сред младото поколение, като над половината млади лидери (54%) казват, че вече са го изпитали. За представителите на поколение Z и милениалите има 10% по-голяма вероятност да изпаднат в професионално прегаряне в сравнение с поколение X и бейби бумърите.

На фона на тези данни действията на компаниите са от изключително голямо значение. 7 от 10 души в проучването казват, че за тях ще бъде важно в бъдеще да получават подкрепа за психичното си здраве на работното място. Близо три четвърти очакват компанията им да обръща повече внимание на това предизвикателство. Новият модел на работа и липсата на физически контакт обаче затруднява над половината от мениджърите (53%) да разберат кога служителите им имат проблеми с психичното благополучие или са претоварени от работа и са в бърнаут (51%). Затова изграждането на работна среда, култура и набор от умения, които промотират и поддържат доброто психично здраве на всички нива в организацията ще бъде в основата при хибридния модел на работа.

Специалистите от Adecco Group съветват компаниите да измерват успеха и по допълнителни показатели освен чистата печалба. Освен нея важни са положителната култура, сигурността на работното място, благополучието и развитието, за да се гарантира, че позитивите от пандемията като по-добра гъвкавост, възможности и продуктивност няма да бъдат изгубени. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159