EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Прочути винарски региони на фокус

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прочути винарски региони на фокус

mail12:15 | 06.11.2017прегледи 6319 коментарикоментари 0


Още от създаването си, преди седем години, една от основните цели на DiVino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Тазгодишното издание не прави изключение и предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина. DiVino.Taste 2017 предлага богата програма от майсторски класове и лекции, посветени на известни винарски региони и стилове.

Да представи прочутото порто, у нас пристига португалецът Пауло Ръсел Пинто от Института за вината на Порто и Доуро. Порто или портвайн се отнася до онази категория сладки ликьорни вина, за които все още се знае сравнително малко. А сладките вина от долината на река Доуро в Португалия наистина разкриват една нова вселена от вкусове. По време на майсторския клас ПОРТО – ДРУГОТО ИМЕ НА СЪВЪРШЕНСТВОТО, ще бъдат дегустирани вина, внесени специално по този повод.

Унгария е друга известна с вината си дестинация, която обаче остава все още малко позната у нас. Тазгодишното издание на DiVino.Taste отправя един по-задълбочен поглед към унгарските вина, заедно с Агнеш Немет – дългогодишен издател и организатор на списанието и изложението VinCE в Будапеща. По време на майсторския клас УНГАРИЯ – МАЛКО ПОЗНАТА И МНОГО НЕОЧАКВАНA ще бъдат дегустирани едни от най-интересните вина на съвременната унгарска винена индустрия. Ще бъдат представени великолепни бели, емблематични червени, пенливи и благородно сладки вина.

За DiVino.Taste 2017 в София пристига и Алберто Дзенато – собственик на Zenato и второ поколение уайнмейкър. Избата се намира край красивото езеро Гарда в Северна Италия и притежава силна връзка с богатата местна история и култура на областта. По време на майсторския клас С ДУША ОТ ЛУГАНА И СЪРЦЕ ВЪВ ВАЛПОЛИЧЕЛА ще се запознаем отблизо с със сортове като требиано ди Лугана, корвина, рондинела и оселета, както и с ненадминатото амароне Дзенато.

Седмото издание на DiVino.Taste се провежда от 17 до 19 ноември в НДК, София.

Билети за най-големия форум на българското вино може да се закупят онлайн на vintageclub.bg https://www.vintageclub.bg/category/sabitia-37

 

 


Тагове: DiVino.Taste 2017, вино
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg