EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Процедура „Технологична модернизация“ с бюджет 260 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Процедура „Технологична модернизация“ с бюджет 260 млн. лв.

mail13:07 | 29.08.2022прегледи 535 коментарикоментари 0


Отворена е процедура „Технологична модернизация“ с бюджет 260 млн. лева. Това е първата отворена процедура от Плана на възстановяване и устойчивост по линия на Министерство на иновациите и растежа, а срокът за кандидатстване е до 21 септември. 

Процедурата е насочена към микро-, малки и средни компании в четири от икономическите сектори на страната – преработващата промишленост; доставянето  на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване; създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения, професионални дейности и научни изследвания. 

Втората процедура по Плана за възстановяване и устойчивост, която вероятно ще бъде отворена още следващия месец, касае иновативни IT решения и киберсигурност. Тя е с бюджет 30 млн. лв. 

Ведомството работи по отварянето на още две процедури по Плана за възстановяване и устойчивост до края на годината. 200 милиона лева ще бъдат предоставени на малкия и средния бизнес в инвестиции във фотоволтаици и в съпътстваща инфраструктура - батерии за локално съхранение. 

Четвъртата процедура, която ведомството се стреми да направи достъпна за бизнеса до края на годината, е за около 120 млн. лв. Тя касае развойната дейност и интелектуалната собственост.

По линия на министерството в българската икономика ще влязат 735 млн. лева, които ще подкрепят най-уязвимия сегмент на родния бизнес, а именно микро-, малки и средни предприятия. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg