EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Проучват качеството на живот в Димитровград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проучват качеството на живот в Димитровград

mail17:05 | 16.10.2018прегледи 902 коментарикоментари 0


Пилотно социологическо проучване за качеството на живот в общината и бизнесклимата започва в Димитровград. Това е обяви кметът Иво Димов на форум, в който участваха стратегическите партньори на общината - платформата "Тракия тех" и агенция "Ноема", съобщиха от местната администрация.
Като краен продукт до края на годината трябва да бъде съставен и издаден бизнес каталог на български и английски език, една от основите на която ще бъде проучването. В дългосрочен план то трябва да бъде направено в различни населени места в страната с население над 10 000 жители, е обяснила Славянка Иванова от агенция "Ноема".
По нейни думи изводите и анализите ще бъдат направени на база минимум 500 души, като извадката ще бъде представителна. Гражданите на общината ще могат да попълват и анкета с между 40 и 50 въпроси в 7 области с отделни подиндикатори на сайта на местното самоуправление, е уточнила Иванова. Проектът е дългосрочен.
Ще се стремим да представим Димитровград като едно добро и спокойно място за живеене, бизнес, работа и инвестиции, е посочил кметът Иво Димов. Той е изтъкнал, че усилията това да се случи продължават вече 7 години и че голямата цел е да се съпоствави Димитровград с големите градове в различни сфери.
По думите на Георги Стоев от хай-тек и платформата за иновации "Тракия тек" една от целите на инициативата е установявянето на индикатор откъде ще идва бъдеща мигрицаия към града, какво ще привлича и задържа преселващите се, какво ще е качеството на живот. Така ще бъде възможно и съставянето на инвестиционен профил на града, е обобщил Стоев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg