EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проучване: Европейци, бежанци & атентати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проучване: Европейци, бежанци & атентати

mail10:35 | 13.07.2016прегледи 1361 коментарикоментари 0


Мнозинството от европейците смятат, че притокът на бежанци в Европа увеличава рисковете от атентати. Това показват резултатите от ново допитване до общественото мнение на американския институт "Пю", цитирано от Франс прес.

Изследването показва, че в Унгария и Полша съответно 76 и 71 процента от анкетираните споделят тези опасения. Правителствата на двете страни, които приеха малко мигранти, възприеха много твърди политики по отношение на бежанците. 61 процента от германците, чиято страна прие най-много бежанци миналата година, също споделят това безпокойство, както и 60 процента от италианците и 52 процента от британците. 

Във Франция,  която пострада най-тежко от атентати през 2015 година, мнозинството от анкетираните (51 процента) не споделят това мнение и само 46 процента смятат, че рискът от атентати се увеличава с притока на бежанци.

Европейците са притеснени и от последиците от притока на бежанци върху заетостта. 82 процента от унгарците, 76 процента от поляците, 72 процента от гърците, 65 процента от италианците и 53 процента от французите възприемат притока на мигранти като бреме и смятат, че бежанците могат да им отнемат работните места и социалните придобивки. В Германия обаче 59 процента от анкетираните не споделят тези опасения.

Изследването показва и засилване на негативните чувства на европейците към мюсюлманите. Все повече европейци смятат, че културното и етническото многообразие е нещо лошо за техните страни.
В допитването между 4 април и 12 май са участвали близо 11 500 души./Снимка: ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg