EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проучване: Tesla най-некачественият автомобил

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проучване: Tesla най-некачественият автомобил

mail17:40 | 08.07.2020прегледи 610 коментарикоментари 0


Според годишното проучване на J. D. Power за качеството на автомобилите Tesla е най-некачественият автомобил  сред 32-те автомобилни марки, които са проучени, съобщава CNN.
Проучването  измерва качеството на превозните средства за първите 90 дни от покупката им и установява, че Tesla има 250 проблема на 100 превозни средства, отчетени от купувачите. Това е зашеметяващо по-високо от средното ниво от  166 проблеми, според J.D. Power.
"За разлика от други производители, Tesla не ни дава разрешение да изследваме собствениците му в 15-те щата, където това се изисква", заяви Дъг Бетс, президент на автомобилния отдел в J.D. Power. Той добави, че фирмата е успяла да събере „достатъчно голяма извадка от проучвания“ от собственици в 35 щата и е използвала тази информация за класирането си.
Telsa (TSLA) не отговори веднага на заявката на CNN Business за коментар относно новите резултати.
Автомобилите на Dodge и Kia постигнаха положителен резултат с най-малко проблеми, само 136 проблема на 100 автомобила. На дъното на списъка, но все още значително над Tesla, бяха Volvo (210 проблеми), Audi (225) и Land Rover (228).
Това не е първият път, в който Tesla е презрян от независим център за проучване на потребителите. През 2019 г. Consumer Reports премахна препоръчителната си класация от Model S, най-утвърденото превозно средство на Tesla, поради проблеми с надеждността.

Тази година Tesla беше подложена на критика от собствениците, тъй като повече от 100 от неговите превозни средства са участвали в аварии според жалба, подадена до федералните регулатори за безопасност.

В жалбата се казва, че проблемът се е случил със 127 различни автомобила в трите модела на Tesla, които в момента се продават: Model S, Model X и Model 3. Проблемът с непредвидено ускорение предизвика 110 произшествия, а 52 души бяха ранени в резултат на това оплакване.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg