EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проучва се защо “Тракия” ерозира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проучва се защо “Тракия” ерозира

mail18:38 | 04.08.2010прегледи 1768 коментарикоментари 0


Участъкът на автомагистрала Тракия по лот 1 в частта между Чирпан и Стара Загора е в експлоатация повече от две години. След пускането на трасето се появиха дефекти на пътната настилка поради високия трафик и интезивността на движението. Това се казва в изявление от Агенция „Пътна инфраструктура“ по повод на информации за възможно „потъване“ на пътя в тази част на магистралата.
При установяване на неизправностите АПИ е уведомила строителя и той ги е отстранил за своя собствена сметка, казват от агенцията.
В резултат на интензивния трафик са се появили пластични деформации (коловози) на участъка. За целта е създадена работна група, която съвместно с Централен институт по пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти (ЦИПТНЕНС) е взела проби от обекта за установяване причините за дефектите и изготвяне на предписания за възстановяване на настилката.
След приключване на работата на групата ще излезе и експертно становище за възстановяване на трасето, което ще бъде предоставено на изпълнителя за отстраняване на установените дефекти, уточняват от АПИ.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg