EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Против анекс на ЧЕЗ за ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Против анекс на ЧЕЗ за ВЕИ

mail16:00 | 26.09.2012прегледи 950 коментарикоментари 0


От началото на седмицата, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД разпраща до производителите на електроенергия от ВЕИ Анекси към съществуващи договори за достъп. Българската фотоволтаична асоциация обаче препоръчва на производителите към момента да не подписват изпратените им Анекси.
Асоциацията отбелязва още, че до края на седмицата тя ще предложи на производителите от ВЕИ становище от юристи относно нуждата от сключване на Анекси и/или допълнителни споразумения с трите електроразпределителни дружества, във връзка с прилагане на Решение Ц‐33 на ДКЕВР от 14.09.2012 г.
Ето още от позицията на асоциацията:” В предложените версии на Анекс, ЧЕЗ Разпределение настояват за трайно уреждане на взаимоотношенията с производителите от ВЕИ, като в рамките на Анекса бъдат взаимно одобрени дискриминационните „цени за достъп“, въведени от ДКЕВР с Решение Ц‐33 от 14.09.2012 г. Чрез настояването за подписване на Анекс, ЧЕЗ Разпределение цели трайно и стабилно да въведе във вече подписаните договори за достъп понятието „цена за достъп“, въпреки временния статут на Решението на ДКЕВР и неговата дискриминационна и противозаконна същност. В придружителното писмо изпълнителният директор на ЧЕЗ Електроразпределение необосновано използва аргумента за задължителен характер на Решението и в този смисъл – за задължителен характер на Анекса.
Асоциацията призовава Народното събрание и Правителството, както и Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) да следят стриктно и професионално действията на трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ Разпределение България, ЕВН България Електроразпределение АД и Енерго -Про Мрежи АД – за да не се стигне до произвол в отношението на естествените монополи спрямо производителите на електроенергия от ВЕИ.”
 


Тагове: анекс, ВЕИ, ЧЕЗ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1055