EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Протести срещу новия хазартен данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Протести срещу новия хазартен данък

mail17:51 | 26.11.2009прегледи 775 коментарикоментари 0


Увеличението на данъка върху хазартните дейности се прави прибързано и без ясна експертна обосновка. Недопустимо е подобно решение, което засяга цяла индустрия, да бъде взето от законодателния орган в последния момент, се казва в съобщение на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия.
Увеличаването на данъчната ставка върху тото, лото и резултати от спортни залагания от 10 на 15  процента, както и увеличението с близо 70 на сто на данъка за игрални автомати, е крайно решение, особено в настоящата икономическа ситуация. Ефектът от тази управленска мярка няма да бъде увеличаване на данъчните постъпления в бюджета, тъй като рязко ще намалеят фирмите, които подлежат на облагане, казват още от асоциацията.
Очакванията на експертите от сектора са за фалит на малки и средни оператори, и загуба на хиляди работни места. Производителите на игрално оборудване също ще бъдат засегнати поради силното стесняване на пазара. Рязко ще намалеят приходите в бюджета не само от преки данъци, но и от косвени данъци като ДДС върху потребяваните стоки, услуги и оборудване, осигуровки, заплати. Между 20 и 30 процента е спадът на приходите в сектора заради финансовата криза, а около 60 игрални зали са прекратили дейността си от началото на годината, се отбелязва още в становището.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1009