EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Протести на фермери в Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Протести на фермери в Индия

mail18:45 | 08.02.2021прегледи 475 коментарикоментари 0


Десетки хиляди фермери блокират пътища в Индия при протести срещу спорни селскостопански закони, предаде ДПА. Протести и блокади имаше в щатите Харяна, Пенджаб, в Джаму и Кашмир, Бангалор и Пуне. Лидер на фермерски синдикат каза, че пътни блокади е имало на 33 места. "Ще спираме автомобилите за три часа като символичен жест", заяви той. "Ще даваме на блокираните хора вода, храна, мляко и ще им обясняваме защо протестираме", добави лидерът на фермерския синдикат.

Демонстрации бяха организирани от опозиционни партии в Мумбай и на други места в щата Махаращра в знак на подкрепа за фермерите.
От над два месеца стотици хиляди селски стопани са паркирали своята техника на различни места край индийската столица Делхи, след като в края на ноември бяха спрени от полицията при опит да стигнат до сградата на правителството на министър-председателя Нарендра Моди, за да изразят своето недоволство. Протестиращите фермери казват, че новите закони, които облекчават правилата за складиране, пласиране и продажба на продукцията, ще ги направят уязвими спрямо големите корпорации и капризите на свободния пазар, затова настояват за тяхната отмяна.
Според правителството тези закони ще модернизират и стимулират селскостопанския сектор, от който се препитава над половината от индийското население.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg