EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Протест за размразяване на бюджетни заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Протест за размразяване на бюджетни заплати

mail14:59 | 16.06.2009прегледи 1140 коментарикоментари 0


913707_money1Стотици представители на различни браншови организации се събраха при Министерския съвет за протестното шествие, организирано от КНСБ, предаде Dariknews. Сред събралите се са представители на учителите, млекопроизводителите, миньори, ловци, пенсионери, работници в машиностроенето и металургията и други браншови организации.
Всички те искат от премиера Станишев оттегляне от Народното събрание на законопроекта за събранията, митингите и манифестациите, който им забранява протестни действия пред сградите на държавни институции, както и включването на животни в подобни действия. Гражданите настояват също за промяна в Кодекса на труда, който с решение правителството регламентира временното отдаване на работник от един работодател на друг.
В декларация до българския премиер синдикатите настояват за отмяна на замразяването на бюджетните заплати, което орязва предвиденото от 1 юли 10-процентно увеличение, както и за гарантиране на финансов ресурс за здравеопазване, социални дейности и образование, а също и за държавните предприятия.
Не на последно място гражданите искат увеличаване на размера на обезщетенията за безработица, което ще гарантира защита на съкратените работници в условията на задълбочаващата се рецесия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg