EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Променят трасето на пътя Калотина - Капитан Андреево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Променят трасето на пътя Калотина - Капитан Андреево

mail09:03 | 09.03.2021прегледи 1056 коментарикоментари 0


С решение на правителството се измества трасето на републикански път I-8 -Граница Сърбия - Калотина -Капитан Андреево в чертите на гр. Свиленград.

Промяната се извършва по предложение на Агенция „Пътна инфраструктура” и община Свиленград, а целта е да се изведе транзитният трафик извън централната градска част след изграждането и пускането в експлоатация на околовръстния път на града.

Старото трасе на републиканския път в Свиленград, с дължина 2,525 км, преминаващо по улиците „Д-р Страшимир Дочков”, "Княз Борис I”, „Цар Симеон Велики” и бул. „България” става публична общинска собственост.

За публична държавна собственост се обявява участък от ул. „Сан Стефано” в града с дължина 2,582 км. По него минава новото трасе на републиканския път, като там се концентрира движението на тежки и лекотоварни автомобили и е свързваща отсечка с автомагистрала „Марица".

Предложенията за промени на собствеността касаят участъци, преминаващи изцяло по уличната мрежа на гр. Свиленград и не се налагат промени в списъка на общинските пътища.

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ получава имоти за управление

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на седем имота – публична държавна собственост. Те са разположени на територията на община Айтос, област Бургас, като четири от тях са в с. Черноград, а останалите три в с. Тополица.

Това ще позволи реализацията на национален обект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив-Бургас-фаза 2“, проект 2 „Подготовка за строителство на участъци по железопътната линия Пловдив-Бургас“, за изграждане на частта, обособена в Позиция 11 „Изграждане на защитен лесопояс в междугарието Черноград-Айтос“.

 

 


Тагове: Свиленград, път
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg