EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промени при наем и аренда на земя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени при наем и аренда на земя

mail16:08 | 11.05.2018прегледи 1718 коментарикоментари 0


Парламентът прие на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, свързани с договорите за наем и аренда. Земеделска земя ще може да се отдава под наем от собственика или от упълномощено от него лице или от лице, което има правомощие да ползва или да управлява земята, предоставено от собственика или от упълномощено лице, на трето място - от съсобственик или съсобственици.

Договорите за наем на земеделска земя със срок над една година ще се сключват от съсобственик или съсобственици, които притежават над 25% идеални части от съсобствения имот.

Договорите за наем и аренда на земеделска земя над една година, както и споразуменията за тяхното изменение или прекратяване, ще се сключват с нотариално удостоверяване на съдържанието и подписите.

Ще се вписват в съответната служба по вписванията и към тях ще се прилагат и скици - ще се регистрират в съответната общинска служба по земеделие. Въвежда се фиксирана такса за вписването на договорите.

Договори за наем на земеделска земя, сключени до датата на влизането в сила на тези изменения, при които не са спазени горепосочените изисквания, може да бъдат препотвърдени от собственика с декларация с нотариално удостоверен подпис - тя се подава в общинската служба по земеделие по местонахождение на имота в едномесечен срок от влизането в сила на промените.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg