EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промени в транспорта на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени в транспорта на София

mail15:08 | 30.08.2012прегледи 981 коментарикоментари 0


Промени на съществуващи маршрути на градския транспорт във връзка с пускането на втората линия на метрото от 31 август, бяха представени от Любомир Христов, заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации.

АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 85 - частична промяна на маршрута в ж.к. Надежда , както следва: от ул. „Златен клас” по ул. „Бели Дунав”, бул. „Ломско шосе”, ул. „Христо Силянов”, ул. „Хан Кубрат” и от надлез Надежда по съществуващия маршрут.

АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 98 – за осигуряване на непосредствена връзка с метрото маршрута на линията ще бъде променен както следва: по бул. „Черни връх” направо до бул. „Джеймз Баучер”, надясно по бул. „Джеймз Баучер”, надясно по ул. „Стоян Михайловски”, надясно по бул. „Никола Вапцаров” и наляво по бул. „Черни връх” по маршрута. Ще бъде разкрита двупосочна спирка на бул. „Черни връх” в района на крайната спирка на трамвайна линия № 10 за осигуряване на връзка на линията с автобусни линии №№ 83, 88 и 120 в посока промишлената зона.

АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 74 - увеличаване броя на колите по линията и намаляване интервала на движение - 10 минути, вместо 14/15 минути.

ТРАМВАЙНА ЛИНИЯ № 12 – във връзка с промяната на маршрута на автобусна линия № 85, за обслужване на пътникопотока по бул. „Рожен” броя на колите ще се увеличи с 2 (две) коли в делник и предпразник и празник.

ТРАМВАЙНА ЛИНИЯ № 10 - увеличен брой коли от 16 (шестнадесет) на 18 (осемнадесет) коли във върхов час, тъй като линията ще изпълнява ролята на довеждащ транспорт до метростанция „Джеймз Баучер”.
РАЗКРИВАНЕ НА СПИРКИ

ДВУПОСОЧНА СПИРКА „Метростанция Хан Кубрат” за автобусни линии №№ 85, 86 и 150 на бул. „Ломско шосе” между надлез Надежда и ул. „Хан Кубрат” в района на метростанцията. За спирката са изградени джобове при реконструкцията на бул. „Ломско шосе”.

ДВУПОСОЧНА СПИРКА „Метростанция Ломско шосе” за автобусни линии №№ 87 и 150 на бул. „Ломско шосе” на кръговото кръстовище при метростанцията. За спирката са изградени джобове при реконструкцията на бул. „Ломско шосе”.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg