EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промени в Закона за тютюна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени в Закона за тютюна

mail17:30 | 25.04.2014прегледи 5072 коментарикоментари 0


В МЗХ заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов обсъди с основните фирми, преработващи тютюн в страната, подготвяни промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, съобщава ведомството. Според него тютюневият сектор все още не е готов за пълна либерализация и свободни пазарни отношения, въведени с последните промени в Закона за тютюна и тютюневите
изделия. Целта на подготвените промени е да бъде поставено началото на регулиране на отношенията между производителите, фирмите изкупуващи тютюн и преработвателите.
Участниците в срещата са били категорични, че подготвените промени са насочени към подобряване на качеството на произвеждания у нас тютюн. Създаването на регистри на  производителите и търговците на тютюн и на браншово обединение, което да регулира взаимоотношенията от производството до търговията на суровина, са конструктивни за постигане на баланс в сектора и недопускане на напрежение в предстоящата изкупна кампания, коментират от МЗХ.
Промените ще бъдат обсъдени и с организациите на производителите на суров тютюн. Взетите решения ще бъдат представени на едно от следващите заседания на Комисията по земеделие и храни в Народното събрание.
 


Тагове: тютюн, закон
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1035