EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промени в данъчната политика на Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени в данъчната политика на Русия

mail16:40 | 20.03.2024прегледи 361 коментарикоментари 0


В базата данни на Държавната дума беше регистриран законопроект, насочен към намаляване на регулаторната и данъчната тежест върху гражданите и бизнеса на РФ. Промените са разработени от правителството.

Измененията позволяват на физически лица, които не са регистрирани като индивидуални предприемачи, да посочват номера на вписване в Единния федерален информационен регистър вместо INN или лични данни в данъчни декларации, заявления и други документи, изпратени до данъчните власти.

Според измененията данните за многодетните семейства ще се изпращат централно на Федералната данъчна служба - благодарение на това такива семейства ще могат да получават данъчни облекчения върху данъците върху имуществото без заявление.

Измененията също така изключват от единното данъчно плащане сумите на осигурителните вноски за допълнително социално осигуряване на членовете на екипажа на граждански въздухоплавателни средства, както и служителите на организации от въгледобивната промишленост.

В допълнение, законопроектът предвижда намаляване на данъчните плащания върху лихвите по банкови депозити по данък върху доходите на физическите лица (за депозити, открити за повече от една година).

Необлагаемият лимит на този доход ще се взема предвид за всяка година, а не само в края на срока. По отношение на подпомагането на бизнеса промените отменят подаването на „нулева“ опростена отчетност, ако дружеството не е извършвало дейност.

Изискванията към компаниите за преминаване към данъчен мониторинг се намаляват: за размера на оборота и активите от 1 милиард на 800 милиона рубли, за платените данъци - от 100 милиона на 80 милиона рубли. Това ще разшири обхвата на компаниите, които могат да преминат към данъчен мониторинг и да се застраховат от допълнителни проверки, риск от грешки и допълнителни такси./Kommersant.ru


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg