EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прокуратурата в НКЖИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прокуратурата в НКЖИ

mail16:40 | 02.12.2011прегледи 533 коментарикоментари 0


Днес на територията на София се провежда специализирана операция, под ръководството на Върховна касационна прокуратура (ВКП), с участието на Национална следствена служба (НСлС) и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”(ГДБОП), съобщава прокуратурата. Операцията се провежда във връзка с образувано наказателно производство, по отношение на сключени неизгодни договори от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура” с отделни фирми, вследствие на което са настъпили значителни щети в размер на приблизителната сума от 50 млн. лв. Производството е образувано м. ноември 2011 г., срещу виновно длъжностно лице от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура”.
Разследването eвъв връзка с извършени длъжностни престъпления, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки, пране на пари и данъчни престъпления.
Операцията продължава. Извършват се обиски, претърсвания и изземвания на относими към предмета на делото документи, компютърна информация и т. н. в централата на националната компания, както и в други три офиса. Уточняват се и лицата за разпити.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg