EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ПроКредит подписа договор с ДФ „Земеделие”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ПроКредит подписа договор с ДФ „Земеделие”

mail14:20 | 26.07.2011прегледи 555 коментарикоментари 0


ПроКредит Банк и ДФ „Земеделие” подписаха споразумение, по силата на което фондът да предостави на банката средства за финансиране на инвестиционни проекти на земеделски производители и фирми. Кандидатите за кредит от банката трябва да имат одобрени проекти и сключени договори с фонда за безвъзмездна финансова помощ по мерки от Програма за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. Програмата се подкрепя от Европейския фонд за развитие на селските райони.
По силата на новото споразумение, ПроКредит Банк ще отпуска инвестиционни кредити с лихва в размер до 7% годишно, като може да се финансира и над 100% от одобрените по проекта разходи. Кредитополучателите ще имат възможност да погасяват заемите си с постъпилите субсидии от фонда без такса за предсрочно погасяване, както и да се възползват от удобни схеми за обслужване и погасяване на заемите, съобразени със сезонността на доходите им.
ПроКредит Банк ще финансира инвестиционни проекти на земеделски производители и фирми след първоначално представяне на лична карта, БУЛСТАТ и формално одобрение на проекта по Програма за развитие на селските райони от ДФ „Земеделие”. Условията на ПроКредит Банк по линия на споразумението позволяват и гъвкави решения за обезпечение, като банката допуска обезпечение по кредита да бъде както новозакупената техника, така и залог на субсидиите по договор за безвъзмездна помощ.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg